Hirdetés

A restaurálás művészetéről nyílik kiállítás



|

Az idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Magyar Nemzet Galéria.

Hirdetés

Az évforduló kapcsán idén a kiállítások a műalkotások, a műértelmezők és a látogatók közös értékteremtő szerepét kívánják hangsúlyozni. A március 27-én A restaurálás művészete címmel nyíló kiállítás a Galéria ötven év kiemelkedő restaurálásait mutatja be. A látogatók előtt rejtve maradó, a színfalak mögött zajló aprólékos restaurátori munkát a legfontosabb múzeumi tevékenységek közé tartozik. A közönség a kiállításokon csak a végeredménnyel, vagyis a restaurált művekkel szokott szembesülni, pedig a restaurálás folyamata önmagában is izgalmas látványosság. Ennek megtekintésére invitálja a Galéria a nézőket augusztus 20-ig, bemutatva az elmúlt ötven esztendő legfontosabb, leglátványosabb eredményeket hozó restaurálásait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.