Hirdetés

A RIM-nek telefononként 8 dollár büntetést kell fizetnie



|

A félmilliárdos nagyságrendű veszteségre még 147,2 milliót rátesz az ítélet.

Hirdetés

Nem elég, hogy egy kisebb banánköztársaság államadósságával összemérhető veszteséget könyvelhetett el az idei első negyedévben a Research In Motion és rengeteg dolgozó elküldésére is kényszerült, de úgy néz ki, hogy még szabadalmi pert is veszít. Első fokú ítélet már megvan és egy vagyon terhel az üzleti okostelefonok piacán egykor vezető gyártóra.

 

 

Az ügy nyertese a mobil eszközkezelő technológiákkal foglalkozó Mformation lesz, már ha a RIM-nek nem sikerül egy fellebezést követően fordítania az ügyön. Mindenesetre úgy tűnik, hogy aki telefont vesz, az több ezer szabadalom licencdíját fizeti ki és aki telefont tervez és dob piacra, az sosem lehet elég óvatos. A RIM-Mformation ügyről további részletek a computerworld.hu cikkében olvashatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.