Hirdetés

A Samsung megfosztja trónjától a Nokiát?



|

A koreai vállalat agresszív térhódítása odáig fajult, hogy veszélyeztetik a finnek piacvezető pozícióját Nyugat-Európában.

Hirdetés

Széles körben ismert tény, hogy a Nokia eladásai az utóbbi időben Nyugat-Európában folyamatosan csökkentek, miközben főként a Samsung erőteljesen növelte piaci részesedését. A nagyobbik koreai gyártó az aktuális trendet meglovagolva az olcsó, érintős mobilok piacán robbantott - múlt augusztusban jelentették be, hogy csak a Star nevű mobiljukból 2,8 milliót adtak el az Öreg Kontinensen.

 

A Symbian^3 az eddigi leginkább közösség-központú rendszer a Nokiától,
azonban az első erre épülő készülék még piacon sincs.


A Nokia folyamatos kudarcainak elsődleges oka, hogy a cég egyszerűen nem képes tartani a tempót riválisaival. A különféle hardver/szoftver párosaik jóval konzervatívabb koncepcióra épülnek, és ugyan  ésszerűbbek - például egy abszolút alapvető tudású mobilra minek érintőképernyő -, azonban az eladásoknak nem feltétlenül ez a mozgatórugója.

 

 


Így történhetett meg, hogy az IDC szerint 2010. első negyedévében a két gyártó piaci részesedése közt csupán 3,5 százalék a különbség: az első helyen továbbra is a Nokia áll a maga 32,8 százalékával, a második pedig a Samsung 29,3 százalékkal. Ugyanezen adatok egy évvel ezelőtt még 39 és 26,8 százalékok voltak, így az is elképzelhető, hogy a gyakorlatban már meg is történt a trónfosztás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.