Hirdetés

A Snapdragonnel konkurál az Orion



|

Bivalyerős a Samsung kétmagos ARM-processzora.

Hirdetés

A koreai gyártó bejelentette az első kétmagos, ARM Cortex A9-architektúrára épülő processzorát, amely tömeggyártása vélhetően 2011. első felében kezdődhet el. Az Orion névre keresztelt egység 1 gigahertzes órajelen ketyeg, és 45 nanométeres gyártástechnológiával készül.

 

Samsung Orion SoC
Samsung Orion SoC

 


A hírek szerint a számítási teljesítménye 50 százalékkal magasabb a jelenleg piacon lévő, azonos órajelű Cortex A8-as modellekénél, amely nem szimplán a két magnak köszönhető, hiszen rengeteg egyéb újítás is van az architektúra tarsolyában.


Fejlesztettek a beágyazott grafikus processzoron is: elvileg ötször gyorsabb, mint amit a közvetlen elődjének számító Hummingbirdbe épített a Samsung, nem jön zavarba a HD1080p-s videók dekódolásánál, ráadásul akár három kijelzőt is képes kezelni. Az egységet elsősorban okostelefonokba és tabletekbe szánja a vállalat, az első erre épülő eszközök vélhetően jövő év második felében érkezhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.