Hirdetés

A Sony szerint butaság a 2K-s kijelző



|

Az üzemidőre hivatkozva nem akarnak a Full HD fölé lépni a Sonynál.

Hirdetés

Az LG és a Samsung csúcskészülékei egyaránt 2K-s felbontással robbantak be a piacra, azonban a Sony úgy döntött, hogy nem tesz 2560 x 1440 pixeles panelt a zászlóshajónak számító Xperia Z3 okostelefonjába. A Sony meglepő módon maradt az 1920 x 1080-as, Full HD-s felbontásnál. 

Hirdetés

Calum MacDougall, a Sony Xperia ágazatának marketinges igazgatója egy interjúban azt is elárulta, hogy miért. A japán vállalat szerint a 2K-s kijelzők energiafogyasztása nem éri meg az áldozatot, a plusz pixelek helyett inkább az üzemidőre voksolnak. A Sony azt is hozzátette, hogy 8 hüvelykes méretig az emberi szem nem képes megkülönböztetni a 2K-t és a Full HD-t, ezért a továbblépés eleve értelmetlen. 

Az Xperia Z3 októberben jelenik meg a boltokban, de az ára sajnos még ismeretlen. Az 5,2 hüvelykes készülék elöl-hátul üvegbe lesz burkolva, hátul pedig egy 20,7 megapixeles kamerát és egy 3100 mAh-s akkumulátort tartogat. A rajta lévő operációs rendszer Android 4.4.4 lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.