Hirdetés

A T-Mobile G1, és az Ice Cream Sandwich esete



|

Tulajdonképpen még a világ első androidos mobilján is fut a rendszer.

Hirdetés

Megdöbbentő belegondolni, de a Google operációs rendszerének hivatalos pályafutása csupán bő három évvel ezelőtt kezdődött, méghozzá a T-Mobile G1 bemutatásával. A HTC Dream néven is ismert készülék specifikációi mára megmosolyogtatóak, az utolsó gyári frissítésében pedig a Donut kódnévre hallgató Android 1.6-ot kapta meg.

 


Természetesen nem hivatalosan ezek után is érkeztek hozzá frissítések, a CyanogenMOD egészen a Froyóra épülő 6.1-es verzióig támogatta a gyorsan kivénhedt készüléket, míg a fejlesztők a hardvere miatt végül kénytelenek voltak lemondani róla.


Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon az Ice Cream Sandwich milyen sebességgel futtatható egy efféle öregecske telefonon, a fenti rövid videón fény derül a rejtélyre. A mozgóképért, és magáért a portolásért az XDA fejlesztői fórum jcarrz1 nevű felhasználóját illeti az elismerés, állítása szerint csak a Wi-Fi, a Bluetooth, és a mozgásérzékelő beüzemelését nem sikerült még megoldania.

 

T-Mobile G1 specifikációk:

- GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz)
- HSDPA: 7,2 Mbps, HSUPA: 2 Mbps
- Bluetooth 2.0, Wi-Fi 802.11b/g
- Gyorsulásmérő
- GPS, digitális iránytű
- Érintőkijelző: 3,2 col, 320×480 pixel, kapacitív
- Kamera: 3,15 megapixel, autofókusz
- 528 MHz-es Qualcomm MSM7201A SoC, Adreno 130 GPU
- 192 MB RAM, 256 MB ROM, microSD foglalat
- QWERTY-billentyűzet
- Akku: 1150 mAh
- Méret: 117 × 55 × 16 mm
- Tömeg: 158 gramm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.