Hirdetés

Az amerikai T-Mobile lopással vádolja a Huawei-t



|

A cég a telefontesztelő robotok alkatrészeit próbálta meg megszerezni.

Hirdetés

Manapság már meg sem lepődünk, ha két telekommunikációval is foglalkozó cég egymás torkának esik, hiszen a Samsung és az Apple évek óta kéz a kézben járnak bíróságra a különböző telefonos összetűzések miatt. Most a T-Mobile USA  áll szemben a Huawei-jel, a vád pedig elég komoly.

Hirdetés

Az amerikai T-Mobile szerint a Huawei munkatársai nem csak lemásolni, hanem konkrétan ellopni akarták a technológiát, amivel a különböző telefonokat tesztelik. Az Engadget szerint a dolgozók illegális fotókat készítettek az eszközről, sőt, egyes darabokat megpróbáltak elcsenni is. Amikor a T-Mobile kitiltatta őket, megpróbáltak betörni a központba. A magenta színű cég szerint ezzel több tízmilliós veszteséget szenvedtek, míg a másik óriás százmilliós nagyságrendű profitra tett szert

Az embert azt várná, hogy a cég vállalat majd ölre megy a vádak kapcsán, a Huawei azonban úgy látszik beletörődött a sorsába. A vállalat elismerte, hogy a T-Mobile USA állításai nem teljesen alaptalanok, és hogy a cég egyes emberei valóban nem megfelelően viselkedtek, azonban őket azóta kirúgták. Bár természetesen kiállnak a saját igazuk mellett, együttműködnek majd a szolgáltató ügyvédeivel, hogy mindkét vállalat a lehető legjobban jöjjön ki az ügyből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.