Hirdetés

A tábla-PC legyőzi az asztali gépeket?



|

A Forrester előrejelzései szerint akár már 2013-ban több tábla-PC fogyhat, mint asztali számítógép.

Hirdetés

Az utóbbi időben a tábla-PC-k forradalom elé kerültek, amit az iPad indított el. Eddig is létezett a kategória, azonban immáron kissé más formában. Úgy tűnik, hatalmas népszerűségnek örvend ez a más elgondolás, ugyanis a Forrester kutatásai szerint a tábla-PC-k eladásai 2015-re biztosan, de már 2013-ban is valószínű, hogy meghaladják az asztali gépekét.

 

A Forrester eredményeit Sarah Rotman Epps közölte egy new yorki konferencián, ahol nem csak tableteket és PC-ket, de netbookokat és notebookokat is vizsgáltak. Szerintük míg ebben az évben 3,5 millió tablet fogyik majd, addig 2015-re ez a szám 20,4 millióra nő.

 

Bár 2010-ben még 18,7 millió PC eladására számítanak, ez öt év alatt 15,7 millióra csökkenhet. Az előrejelzés szerint egyébként két éven belül a tabletek a netbookokat is legyőzik.

 

Az eredmények logikusnak tűnnek, hiszen a notebook-eladások előrejelzései stagnálnak, egy erős laptopra mindig szükség lehet, ami viszonylag mobil eszköz. Azonban a sima PC-t nem lehet cipelni, ahogyan a notebookot sem vihetjük magunkkal, hogy mindennapi életünket éljük vele, útközben. Erre eddig egy netbook alkalmas volt, azonban kisebb súlya, jobb kialakítása és robosztusabb felépítése miatt a tábla-PC átveheti a helyét a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.