Hirdetés

A tabletek nem szorítják ki az e-book-olvasókat



|

A tabletek előretörése megváltoztatta az egész IT-piacot.

Hirdetés

Az elmúlt két évben óriásit nőtt a tabletek iránti kereslet, ez pedig a teljes IT-piacot megváltoztatta. Az Intel és a Microsoft kiesett a monopolhelyzetéből, és más fontos szereplők léptek előtérbe. Idén várhatóan 390 millió PC talál gazdára, 4 év múlva a tabletek eladásai pedig elérik a 400 milliót, éves szinten.

 

Az AMD és az Intel egyaránt alacsony fogyasztású processzorokkal készülnek, például a Jaguarral vagy a Silvermonttal. A Microsoft a csempéivel szabta át a Windows 8-at, sokan pedig úgy hiszik, az e-book-olvasóknak egy ilyen környezetben nem maradt hely.

 

Az ABI Research szakértői ugyanakkor meg vannak róla győződve, hogy világszinten jól alakulnak majd az ilyen eszközök értékesítései, annak ellenére, hogy a tavalyi 15 milliós számot idén nem sikerül elérni. Optimista hangok szerint ez a szám 11 millió lehet 2012-ben. A vásárlóerőre ugyanakkor nagyban hathat az általános gazdasági helyzet, és az is fontos tényező, hogy a következő években lesznek-e népszerű új online e-book-áruházak. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.