Hirdetés

A TomTom is lefotózza az utcákat



|

A Google Street View nem az egyetlen próbálkozás a világ utcáinak megörökítésére.

Hirdetés

Már többen is próbálkoztak - több kevesebb sikerrel -, a Google utca-fényképezős kezdeményezésének lemásolásával, vagy éppen folytatásával. Most az Engadget írása szerint a TomTom, a világ egyik legnépszerűbb műholdas navigációs rendszerekkel foglalkozó vállalata vette azt a fejébe, hogy egy autóba szállva digitalizálják a világ utcáit. A lakosok eddig csak Európában találkoztak a járművel, főleg Franciaországban, és Belgiumban.

 

 

 

Forrás: Engadget.com


A legnagyobb kérdés persze az, hogy a jogvédők ehhez hogy állnak hozzá, ugyanis a Google nagyszabású projektje is azért dőlt be több helyen, mivel sokan nehezményezték az ilyen részletességű rögzítést. Nehéz megítélni, hogy ez ténylegesen mennyire sérti az emberi jogokat, de minden esetre örömteli, hogy vannak még olyanok, akik ennek ellenére is próbálkoznak egy használható szolgáltatás létrehozásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.