Hirdetés

A Toshiba bemutatta első androidos tabletjét



|

A FOLIO 100 támogatja a Flash-t, WLAN és Bluetooth funkcióval rendelkezik és hazánkban is kapható lesz.

Hirdetés

Lassan az összes notebook-, vagy éppen mobilgyártó belevág a tablet készítésbe, ami az iPad sikerét látva nem csoda. Mivel a kiforrott és a táblagépeket talán legjobban kiszolgáló iOS kizárólag az Apple-nek áll a rendelkezésére, így a versenytársak alternatív operációs rendszereket használnak, ami gyakran az Androidot jelenti. A Toshiba is ezt a megoldást választotta a 10,1 colos kijelzővel szerelt FOLIO 100-as esetében, sőt, még arra is ügyeltek, hogy a legfrissebb, 2.2-es (Froyo) verziója kerüljön rá.

 

 

 

 

A tabletet elsősorban multimédiás célokra, böngészésre, azon belül is a közösségi oldalak látogatására ajánlja a gyártó, amit az egyedileg tervezett kezelőfelület tehet majd még egyszerűbbé. Az érintőképernyős eszköz rendelkezik SD-kártya olvasóval, HDMI- és USB 2.0 csatlakozóval, valamint Wi-Fi és Bluetooth kapcsolódási lehetőségekkel, továbbá hamarosan elérhető lesz a mobil szélessávot támogató változat is.

 


A tablet tartalmazza a Toshiba Market Place szolgáltatást, amellyel letölthetők a multimédiás tartalmak, szolgáltatások és alkalmazások, a Music Place használatával pedig elérhető az egyik legbővebb zenekatalógus. A FOLIO 100 mindössze 14 mm vastag, 760 grammot nyom, a számítási műveletekről pedig az Nvidia Tegra 2 processzor gondoskodik. A gyártó adatai szerint a táblagéppel akár 7 órás üzemidőt is elérhetünk, illetve a bekapcsolástól számítva csak 30 másodpercet kell várni, míg bekapcsol és feláll a rendszer.

 

 

 

 

A 16 GB-os belső memórián tárolhatunk zenét, videókat, fényképeket, e-maileket és más adatokat, sőt, SD-kártyával ez a tárhely tovább is bővíthető. A Toshiba buzdítja a fejlesztőket, hogy minél több alkalmazás szülessen a készülékhez - őket és mindenki mást is a www.toshibatouch.eu oldalon várják információkkal. A FOLIO 100 multimédiás tablet 2010 negyedik negyedévétől lesz elérhető Magyarországon.

 

Toshiba FOLIO 100:

 

- Processzor: Nvidia Tegra 2
- 25,7 cm-es (10,1'') 1024 x 600 képpontos multitouch érintőkijelző
- Android 2.2
- Belső tárolókapacitás: 16 GB
- Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), mobil szélessáv (bizonyos modellek és országok esetén hamarosan elérhető)
- DLNA-kompatibilis
- 1 mini HDMI, 1 USB 2.0 (kliens és elosztó), SD/MMC kártyaolvasó
- Támogatja az Adobe Flash 10.1-es verzióját
- Gyorsulásmérő
- 1,3 megapixeles webkamera
- Akku üzemidő: 7 óra (65% webböngészés, 10% videolejátszás, 25% készenléti állapot)
- Tömeg: 760 g
- Méret: 281 mm x 181 mm x 14 mm
- Opera Mobile, Toshiba Media Player, FBReader, Fring, Document to Go, Evernote

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.