Hirdetés

A vártnál előbb jöhet a Motorola legómobilja



|

A majdnem kész prototípusban processzort, memóriát és kamerát lehet cserélni.

Hirdetés

A visszajelzések alapján Olvasóink fantáziáját is megmozgatta október végi hírünk, miszerint a Motorola egy új kezdeményezés keretében moduláris okostelefonok tervezésébe fogott. A Project Ara lényege, hogy asztali számítógépekhez hasonlóan a vásárlók szabadon cserélgethetnek különféle komponenseket a mobiljukban.

Hirdetés


Dennis Woodside, a Motorola vezérigazgatója pénteken egy Google Hangout során többek közt az Aráról is beszélt: állítása szerint az első készülék prototípusa majdnem kész, ebben a modellben processzort, memóriát és kamerát lehet cserélni. „Az ötlet az, hogy van egy bizonyos komponensek összetartására képes váz, a hardverek ki- és becsúsztathatóak. Ha van csatolófelület és protokoll ahhoz, hogy például a hangszóró közvetlenül a processzorral beszélgessen, akkor mindez teljesen lehetséges” – próbálta érzékeltetni a helyzetet a férfi.


Az elérhetővé válás részleteiről egyelőre korai még beszélni, azonban Woodside állítása alapján a végleges modellek a Moto Maker oldalon keresztül is beszerezhetőek lesznek, a kérdéses portálon jelenleg a Moto X és Moto G borításának buherálására nyílik lehetőség. Az úriember szerint a Motorola minden jövőbeli terméke esetében nagy hangsúlyt kíván fektetni a testre szabhatóságra, jelentőségteljes választási lehetőségeket szeretnének adni a vásárlóknak.


(Forrás: TechRadar)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.