Hirdetés

A világ leggyorsabb ujjlenyomat-olvasója kerülhet a következő Google Pixelbe



|

Egy rejtélyes prototípus alapján ultrahangos szkennert építhetnek a Google Pixel 8 Pro modellbe.

Hirdetés

Csak pár hete mutatták be, így éppen hogy csak kapható a Google Pixel 7 (és nagy testvére, a Pro modell). A tesztelők és a vásárlók is elégedettek voltak vele, egy jól működő, sallangmentes, felnőtt telefonná érett a cég okostelefonja. Az azonban biztos, hogy nem az ujjelnyomat-érzékelő minőségétől és sebességétől kerül be a történelemkönyvekbe, a kijelzőbe épített optikai megoldás ugyanis inkább a középkategóriát idézi: lassú és mérsékelten megbízható.

A Google már megszellőztette, hogy egy sor új mobileszközön dolgozik, például a hajlítható Pixel Foldon, egy egyelőre rejtélyes Pixel Ultrán, és okosórából sem a Pixel Watch volt az utolsó. Egy most kiszivárgott prototípus-specifikációnak hála azonban kaptunk egy infómorzsát arról, mit tud majd a következő csúcskészülék, azaz, ha folytatják a névadási hagyományt, a Pixel 8 Pro.

A 91Mobiles híroldal ugyanis felkérte a neves fejlesztőt, Kuba Wojciechowskit (aki korábban azután rántotta le a leplet a Pixel Ultráról, hogy áttúrta a 7-es modell kernelét), hogy nézzen bele a fájlokba. Hasonló módszerrel bukkant rá most egy G10 kódnevű molbilra.

Hirdetés

A magazin tippje szerint a G a német Gepard szóra utal; mint ismert, az angol megfelelő (Cheetah) a Pixel 7 Pro kódneve volt tervezésekor. A fejlesztő kibogarászta a G10 specifikációit, amely egy az egyben megegyezik az előbbi modellével, egyet kivéve.

A kijelző alá bújtatott ujjlenyomatszenzor ugyanis ebben már nem optikai, hanem ultrahangos.

Azaz sokkal gyorsabb a jelenleginél; így a Google már a Samsung Galaxy S22 Ultrával versenyezhet ezen a téren a középkategória helyett. 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy semmi más változás nem lesz: a Google viselt dolgai közé tartozik a kísérleti, csak egy-egy jellemző kedvéért megépített, piacra sosem kerülő prototípusok építése. A G10-et tehát alighanem kifejezetten az ujjlenyomatszenzor kedvéért rakták össze, hogy tesztelhessék ezt a funkciót. A keresőcég természetesen még semmit nem jelentett be hivatalosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.