Hirdetés

A Windows Phone 90 százaléka a Nokia kezében van



|

Egyeduralkodónak tekinthető a platformon a finn mobilgyártó.

Hirdetés

Miután a Microsoft végleg bekebelezi a Nokiát, valószínűleg soha többé nem gondolnak majd arra, hogy Surface okostelefont készítsenek. Ennek az oka az lesz, amit az AdDuplex elemzői most statisztikákkal is alátámasztották: a Windows Phone platform egyeduralkodója a Nokia

Hirdetés

A számok alapján a Nokia a Windows Phone 8-as piac 89,2 százalékát birtokolja, ami 5 százalékos emelkedésnek tekinthető júliushoz mérten. Mivel a finnek riválisai nem igazán erőltetik meg magukat a Windows Phone-nal kapcsolatban, ezért a következő hónapokban az arányszám méginkább a 100-hoz közelít majd. Az HTC-nek a platformból jelenleg 7,7 százalékos részesedés jut, míg a Samsungnak és a Huaweinek mindössze 1,8 és 1,2 százalék. 

A Windows Phone platformon belül a Windows Phone 8-as készülékek 70,9 százalékban vannak többségben, ha pedig a legnépszerűbb készüléket keressük, akkor a Lumia 520 nevére bukkanunk. Ezt szintén Nokiák követik, Lumia 920 és Lumia 620 sorrendben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.