Hirdetés

Ablakos UI-t demonstráltak Androidon



|

Az Ixonos szerint 7 col feletti tableteken igenis jó ötlet ablakokat használni.

Hirdetés

Sokan elmélkedtek már azon, hogy a fogyasztói tabletek piacán miért nem a Windows az első számú operációs rendszer, hiszen a Microsoft szoftverét már jó ideje használják ilyen gépeken, rendkívül funkciódús, és jól bővíthető. Valójában több komoly hátránya van, meglehetősen sok erőforrást igényel, és a futtató hardverek is gyorsan elbánnak az akkuval.

 


A harmadik leggyakrabban említett probléma a kezelőfelülete, amely még a Windows 7 esetében is egérrel való használatra lett optimalizálva, a kisebb kijelzővel szerelt táblagépeken az apró vezérlőelemek miatt elég komoly tortúra lehet az üzemeltetése. Természetesen nagyobb megjelenítők esetén elvileg már nem lenne akkora a baj, ám az idő múlásával nem csak a panelek átlója nő, hanem a felbontásuk is - így gyakorlatilag ugyanott vagyunk.


Ennek ellenére a finn Ixonos szerint igenis jó ötlet az ablakos kezelőfelület használata, bár az erőforrások kímélése miatt az ő megoldásuk Google Androidra épül, és véleményük szerint nagyban javítja a hétköznapi feladatok elvégzésének hatékonyságát. Remek kérdés, hogy végső soron mire fognak menni vele, de legalább a videó végén bemutatott MeeGo-s felületük ígéretesnek tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.