Hirdetés

Adatokat loptak az izlandi Vodafone-tól



|

Meg sem próbáltak észrevétlenek maradni a hackerek.

Hirdetés

Enyhén szólva is kínos biztonsági incidens történt a Vodafone izlandi leányvállalatánál, szombaton ugyanis hackerek beférkőztek a szolgáltató rendszerébe. Első körben a török „Agent” csoport tagjai (vagy legalábbis ők vállalták magukra a betörést) ügyféladatokat loptak a szolgáltató hálózatából, majd saját logójukra cserélték a vállalat publikus webhelyét.

Hirdetés


A ZDNet információi alapján a hackerek felhasználói neveket, telefonszámokat, e-mail címeket, társadalombiztosítási számokat, továbbá webes felületről küldött szöveges üzeneteket zsákmányoltak. Egyes kiszivárgott adatbázisok tanúságai szerint a támadók korábban több alkalommal megpróbálkozhattak a rendszerbe való belépésre, lévén számos SQL injectionre utaló rekord látható bennük.


A Vodafone természetesen bocsánatot kért ügyfeleitől az eset miatt; a vállalat szerint ugyan rendszeresek a biztonsági auditok, ám a hackerek ezúttal egy lépéssel előrébb jártak. A betörők NSA-ellenes utalást ugyan hagytak a Vodafone weboldalán, ám ennek az adott kontextusban valószínűleg semmi jelentősége sem volt, a motivációjuk jó eséllyel a puszta szórakozás lehetett.


(Fotó: Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.