Hirdetés

Akkucserélő szolgáltatás indult Dél-Koreában



|

Bő 600 forintért lehet gyorsan feltöltött telephez jutni.

Hirdetés

Az amúgy sem túl acélos üzemidejű okostelefonok tipikusan a legkellemetlenebb időben tudnak lemerülni, amely súlyos első világbeli problémát jelent többek közt a dél-koreaiak számára is. A megoldására egy helyi testvérpár szokatlan vállalkozást indított, hogy az emberek gyorsan kicseréltethessék a lemerülő akkujukat.

Hirdetés


A MycooN Corp. szolgáltatásának igénybe vétele rendkívül egyszerű: elsőként le kell tölteni a vállalkozás „Manddang” (magyarul „Teljesen feltöltve”) nevű alkalmazását, majd az akku erős merülésekor meg kell tekinteni benne, hogy a közelben a cég melyik partnerének van teljesen feltöltött akkuja az adott készülékhez. A boltban való megjelenés után az eladó 3000 wonért kicseréli a telepet a mobilban, ám előtte természetesen végez a beadni kívánton egy gyors tesztet, hogy annak elfogadható-e az állapota. Ezután sejthetően a beadott akku töltőre kerül, hogy később oda tudják adni egy másik betérőnek; a vállalat kizárólag gyári akkumulátorokkal üzletel.


Az alapító testvérek szerint óriási a kereslet a szolgáltatásra: noha az emberek elsőként vonakodnak a saját akkujuk közösbe dobásától, ám a kínált kényelemért cserébe végül tipikusan beadják a derekukat. Dél-Koreában 35 millióan rendelkeznek okostelefonnal, az üzlet beindítására 400 ezer dolláros befektetést sikerült szereznie a testvéreknek.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.