Hirdetés

Alkatrészhiány vár a mobilpiacra



|

A gyártók minden eddiginél nagyobb keresletet támasztanak az alkatrészek iránt, a kínai cégek is a közép- és csúcskategóriát veszik célba.

Hirdetés

Az okostelefonpiac úgy néz ki, hogy döcögős évre készülhet, ugyanis a gyártók kereslete a főbb alkatrészek iránt (kijelzők, memóriák, szenzorok) olyan mértékben megugrott, hogy minden téren hiány várható. Ezt a tajvani ellátólánc is megerősítette. 

Hirdetés

A hírek alapján a kínai gyártók igyekeznek jobban feltűnni a globális piacon, ezért mindenki a közép- és a csúcskategóriát veszi célba. Emiatt aztán több alkatrészt rendelnek, a kereslet alaposan megugrott. 

Az Apple és a Samsung várhatóan idén is a két legnagyobb cég lesznek a szektorban, azonban a top 5-öt már a kínai Huawei, Oppo és Vivo folytatják. A Huawei ráadásul idén több mint 150 millió készüléket szállítana le, a Vivo pedig több mint 100 milliót. 

A verseny miatt a kisebb kínai cégek is igyekeznek ugyanolyan filozófia szerint csúcskészüléket kínálni olcsóbban - ez a stratégia vitte sikerre a nyugati piacokon a Huaweit és a OnePlust is. 

A kínai cégek igyekeznek minél több OLED-kijelzőt szerezni, az ilyen panelek iránt soha nem látott magasságokba emelkedik a kereslet. Ennek ellenére az LCD-k iránti igény is nagyon magas marad, továbbá az optikai szenzorokhoz is nehéz lesz hozzájutni, mert minden gyártó a létező legjobb kamerát szeretné beépíteni a készülékeibe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.