Hirdetés

Almás szabadalmakat sért a HTC



|

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság szerint részben jogosak az Apple vádjai.

Hirdetés

Majdnem másfél évnyi tárgyalótermi huzavona után az ITC bírája részben igazat adott az Apple-nek, amely jelenleg tíz szabadalmának illegális felhasználásával vádolja a HTC-t. Az előzetes álláspont szerint ezekből kettőt valóban megsértettek a tajvaniak, a végleges döntés kihirdetése december elején várható.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D


Az ügy érdekessége, hogy a kérdéses szellemi tulajdonokat valójában a Google sértette meg az Android operációs rendszer fejlesztése során, a HTC elleni per vélhetően csak egy puhatolózás az Apple részéről, hogy mivel lehetne a jövőben hatékonyan támadni a keresőcéget, és annak készülékgyártó partnereit.


A tajvani vállalatnak ettől függetlenül van még egy ütőkártyája, hiszen pár nappal ezelőtt megvásárolták az S3 Graphics-et, amely ügyvédei az akvizíció előtt sikeresen perelték az Apple-t, így még van esélyük egy keresztlicencelési megállapodás kialkudására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.