Hirdetés

Android alkalmazások jöhetnek a Windows Phone-ra?



|

A Microsoft állítólag komolyan fontolgatja egy futtató környezet beépítését.

Hirdetés

Napi szinten komoly mennyiségű hihetetlennek tűnő pletykát hallunk, amelyek döntő többségével a természetüknél fogva inkább nem foglalkozunk. Alapvetően ebbe a csoportba tartozna az is, ha állítólagos informátorok szerint a Microsoft komolyan gondolkodna a Windows és Windows Phone rendszereinek androidos futtatói környezettel való ellátásán, már ha nem a bizonyítottan megbízható forrásokkal rendelkező The Verge írta volna meg.

Hirdetés


A publikáció állítása szerint Satya Nadella meglepő döntés előtt áll, ugyanis egy rendkívül megosztó, ám teljesen komoly javaslat szerint különösen a mobilos operációs rendszeren segíthetne sokat, ha lehetne rajta futtatni az androidos alkalmazásokat. A beszámoló alapján a Google Play szolgáltatások – mint például a Store vagy Maps – integrációjának mellőzése nem vita tárgya, az ötlet szerint a fejlesztők a Windows és Windows Phone platformok saját programboltjain keresztül terjeszthetnék az alkalmazásokat; lényegében a Blackberry által kitaposott ösvény követését fontolgatja a redmondi vállalat.


Az ötlet elsőre ugyan felettébb meredeknek tűnik, ám végső soron van benne ráció: a fejlesztők jelentős része nem hiszi, hogy momentán megéri fáradozni az alkalmazásaik – modern felületű – Windowsra Windows Phone-ra való elérhetővé tételével, inkább az Apple iOS-re és a Google Androidra fókuszálnak, viszont az emiatt gyenge szoftveres ökoszisztéma csökkenti a csempés rendszer sikerének esélyét.


Remek kérdés, hogy vajon meddig tartana implementálni egy jól működő androidos futtatói környezetet, sétagalopp biztosan nem lenne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.