Hirdetés

Android: eredetileg fényképező lett volna



|

Az operációs rendszer fejlesztői meggondolták magukat, amikor az okostelefonok népszerűsége az egekbe tört.

Hirdetés

Amikor még az okostelefonok piacát a Microsoft Windows Mobile-ja és a Symbian uralták, jóval az iPhone előtt, az Android már létezett, de kicsit másképp: fényképezők operációs rendszere volt. Az Android társalapítója, Andy Rubin arról beszélt, hogy a ma már telefonok szerver részének tekintett Android eredetileg a digitális fényképezők piacára készült.

Rubin egy tokyoi rendezvényen mondta el, hogy a fejlesztők eredetileg egy olyan fényképezőplatformot akartak, amely felhő-alapú tárhellyel rendelkezik a fotók számára. A fényképezők egy otthoni géphez kapcsolódtak volna, amely egy androidos adatközponttal állt volna összeköttetésben. Rubin még az eredeti prezentációkat is megmutatta, amelyekkel 2004-ben meggyőzte a befektetőket. 

A fejlesztőcsapat azonban időközben arra eszmélt, hogy a fényképezők piaca jelentősen összement. Öt hónap elteltével elhatározták, új vágányra terelik az Androidot. Azóta a szoftverről az Oracle csatázik a Google-lel, ugyanis szerintük az ő szabadalmaikat sérti a 2005-ben felvásárolt megoldás.

Mára az Android az okostelefonok több mint 70 százalékán van jelen, és többek között tableteken, tévéken és a konyhákban is megtalálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.