Hirdetés

Android és XP is került az Acer új netbookjára



|

Az internetezéshez nem szükséges Windowst indítani, elég a kisebb erőforrás-igényű Android is.

Hirdetés

Az Acer a Taipei Computer Applications rendezvényen hivatalosan is bemutatta az Aspire One D255 jelzésű netbookját, amely érdekessége, hogy Androiddal és Windows XP-vel is fel lett szerelve. Nem tudni, hogy a Google operációs rendszerének melyik verziója fut rajta, de vélhetően az 1.6-os - legalábbis tudomásunk szerint csak abból van stabil x86-os verzió.

 

 


Az Android előnye, hogy egyszerű webböngészésre alkalmas, azonban az XP-nél sokkal kevesebb erőforrással is beéri, amely pozitív hatással van az akkumulátoros üzemidőre. Amennyiben az általa nyújtott funkcionalitás nem lenne elegendő, egyszerűen csak Windows-al kell elindítani a gépet.

 


Hardveres szempontból teljesen „szabványos" az Aspire One D255: a kijelzője 10,1 colos, a panel felbontása 1024×600 pixel. Az Intel Atom N450-es processzor mellé 1 GB memória, és 160 GB-os merevlemez került, továbbá a Wi-Fi-vezérlőt sem felejtették ki belőle. Alapvetően 3 cellás akkuval van felszerelve, azonban nagyjából 95 dollár felárért kétszer ekkora teljesítményűvel is kérhető. Maga a netbook jelenleg csaj Tajvanon kapható, átszámítva nagyjából 80 ezer forintos áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.