Hirdetés

Android Market: vége a duplikátumoknak



|

A Google végre megoldotta az intelligens verziókezelést.

Hirdetés

Közismert tény, hogy az Android operációs rendszer egyik legsúlyosabb technikai problémája a platform töredezettsége, hiszen párhuzamosan rengeteg különféle verziót futtató okostelefon és tablet van a piacon. A folyamatos fejlesztéseknek hála a szoftver rendszeresen új programozási felületekkel bővül, amely egyben visszamenőleges kompatibilitási gondokat is jelent.


Ezzel együtt nem csak az operációs rendszer verziói térnek el az eszközökön, de a kijelzők felbontása, és az erőforrások mennyisége is változó. Ezen differenciák miatt eddig számos fejlesztő kényszerült arra a nem túl elegáns megoldásra, hogy a programjából számos változatot töltsön fel az Android Marketre, ám a Google most részlegesen megoldotta a problémát a többszörös APK-támogatással.


A fejlesztőknek ezentúl lehetőségük nyílik arra, hogy az adott termékükhöz tartozó adatlaphoz a programjuk számos verzióját rendeljék hozzá, és különféle szabályokat állíthatnak be, hogy az egyes készülékekkel rendelkezők melyiket tölthetik le. Gyártókra és modellekre konkrétan nem lehet szűkíteni, ehelyett többek közt az operációs rendszer verziószáma, a kijelző felbontása, vagy éppen a támogatott OpenGL textúratömörítések is meghatározóak lehetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.