Hirdetés

Androidon is frissíteni kell a Flash-t



|

Már nem csak számítógépeken okoz rendszeresen fejfájást a sérülékeny beépülő.

Hirdetés

Az Adobe az utóbbi két hétben immáron másodszor adott ki frissítést a rendkívül népszerű Flash beépülőjéhez, mindkét esetben súlyos sérülékenységeket javítottak ki a cég programozói. Az aktuális krízis potenciálisan az összes támogatott platformot érinti, így nem csak a Windows/Mac/Linux/Solaris, de a Google Android felhasználóknak is szinte kötelező a frissített változat telepítése.

 

 


A legújabb gikszer egy memóriakezelési hibára vezethető vissza, amely kihasználásával jobb esetben csak a rendszer fagyasztható le, ám bizonyos körülmények közt a támadók részlegesen átvehetik a felhasználó számítógépe feletti irányítást is, amely pedig teret engedhet komolyabb visszaéléseknek.


Sajnos mindez nem csak elmélet, több beszámoló szerint egyes bűnözők már aktívan próbálják kihasználni a rést, bár a hiba jellegéből fakadóan inkább célzott támadásokról van szó. A Flash Player legfrissebb számítógépes variánsai innen tölthetőek le, míg az androidosok a Marketről szerezhetik be a napi foltozásukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.