Hirdetés

Androidos adatforgalmat csökkentene az Opera



|

A Max alkalmazással a telefonokon futó az összes program takarékossá válhat.

Hirdetés

Az Opera Software mobilos böngészőinek egyik legvonzóbb tulajdonságát az adattömörítési lehetőségük adja. A funkcionlaitás tipikusan automatikus használatakor a weboldalakról letöltődő anyagok erősen tömörítve érkeznek meg a telefonra, így jelentősen csökken a felhasználó leforgalmazott adatmennyisége, plusz lassú kapcsolat esetén gyorsul a betöltés.

Hirdetés


A vállalat tegnap bejelentette a Google Androidra (4.0+) készített Opera Max alkalmazását, amely a meglévő és hétpróbás tömörítési módszerüket használva rendszerszinten képes elvégezni ugyanezt, azaz a telefonokon és táblagépeken futó összes program esetében csökkenti az adatforgalmat. A megtakarítás konkrét mértéke személyenként eltérő, nagyban függ a netezési szokásoktól.


Technikailag az alkalmazás úgy működik, hogy a telepítése után létrehoz egy alapértelmezetten aktivált VPN-kapcsolatot az Opera szerverével, ezen keresztül folyik az összes adatcsere, a kiszolgálón kerülnek tömörítésre a bejövő információk és állományok. Megemlítendő, hogy az Opera Max nem képes tömöríteni a titkosított HTTPS kapcsolaton keresztüli kommunikációt, így például a Facebook vagy Twitter esetében nem fog csökkenni az adatátvitel.


Sajnos az Opera Max egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el egy nyílt béta formájában: elsőként csatlakozni kell a vállalat Google+ közösségéhez, majd ide kattintva kérhető a bétatesztelők táborába való bekerülés, a szoftver ezek után válik letölthetővé.


(Forrás: Opera, PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.