Hirdetés

Androidos alkalmazások MeeGón is



|

Az Alien Dalviknak köszönhetően hamarosan bőven lesz mit telepítgetni az OS-re.

Hirdetés

Kedden a Nokia hivatalosan is bemutatta a világ első MeeGót futtató mobilját, bár a pletykák szerint a cég ezzel be is fejezte az operációs rendszerrel való komolyabb munkát. Szerencsére egyéb beszámolók szerint számos másik gyártó - köztük például az LG is - lát potenciált a szoftverben, így még elképzelhető, hogy a jövőben számos meegós mobillal fogunk találkozni.

 


A szoftver jelenlegi egyik legnagyobb hátránya, hogy a riválisaihoz képest elhanyagolható mennyiségű alkalmazás áll rendelkezésre rá, és ez addig nem is fog megváltozni, míg nagyobb cégek fel nem sorakoznak a projekt mellé.


A problémát részben megoldhatja az Alien Dalvik nevű szoftver: a Myriad Group által fejlesztett futtatói környezet hamarosan elérhetővé fog válni a MeeGóra is, és lehetővé teszi a natív androidos alkalmazások használatát az operációs rendszeren - valószínűleg ugyanerre a megoldásra épül a Blackberry Tablet OS hamarosan debütáló emulátora is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.