Hirdetés

Angliában startol a Dell 5 colos tablete



|

1 GHz-es processzor került a vállalat androidos táblagépébe.

Hirdetés

Legutóbb januárban írtunk a Dell Streak nevű gépéről, bár akkor még Mini 5 néven hivatkoztunk rá. Ugyan a hivatalos besorolása tablet, de telefonálásra is alkalmas, így egyértelműen inkább a Nokia N900 kihívójáról beszélhetünk, nem pedig az iPad-éről.

 

 


Viszont az alapvető kérdés - amelyet már korábban is boncolgattunk -, hogy végül is mire jó ez a ketyere: telefonnak túlságosan nagy, kimondottan tabletnek pedig túl kicsi. A kapacitív és multitouch érintőkijelzője 5 col átmérőjű (másfél collal nagyobb az N900-énál), a panel felbontása 800×480 pixel.


Alapvetően négysávos GSM/GPRS/EDGE hálózaton működik, emellett támogatja a 7,2 megabites HSDPA-t, és az 5,76 Mbit-es HSUPA-t. A Bluetooth mellett természetesen Wi-Fi is rendelkezésre áll, így lényegében minden fontos módon képes kommunikálni.


Az elsődleges kamera 5 megapixeles, autofókuszos, és dupla LED-es vakuval is ki lett egészítve; a másodlagos szenzor VGA-felbontású. Előbbi az A-GPS-nek köszönhetően az elkészült fotókat földrajzi koordinátákkal is képes ellátni, továbbá a kamera szoftvere rendelkezik arc- és mosolyfelismerési funkcióval.

 

 

Az angol O2 szolgáltatónál júniusban debütáló készülék Google Android 1.6 operációs rendszert futtat, amely a Dell ígérete szerint a megjelenés után nem sokkal frissíthetővé válik a 2.2-es verzióra. A processzor az 1 GHz-es órajelen ketyegő Snapdragon, sajnos a memória mennyiségéről nem kaptunk információt. Viszont a beépített háttértár kapacitása ismert: 2 GB, amely legfeljebb 32 GB-os microSD-vel bővíthető.

A Dell Streak méretei: 152 x 79,1 x 10 mm, a tömege az 1530 milliamperes akkuval együtt 220 gramm.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.