Hirdetés

Angry Birds: valódi csúzlival lőhetjük a disznókat



|

A népszerű PC-s játék saját célperifériával gazdagodott.

Hirdetés

Autós játékhoz kormány-pedál, repülőshöz joystick, platformhoz, verekedőshöz, sporthoz gamepad, FPS-hez billentyűzet és egér. Ahogy látható, minden irányzathoz létezik saját periféria, mellyel élvezetesebbé tehető a szórakozás. Az Angry Birds kellően népszerű ahhoz, hogy saját vezérlőt kapjon, melynek esetében nem kérdéses, hogy csakis egy csúzli lehet. Az eszköz az egér szerepét veszi át, mellyel a lövés erősségét, és a röppálya ívét tudjuk szabályozni.

A beépített mikrokontroller érzékeli a csúzli szögét, valamint a kifeszítés erősségét, így képes ellátni a vezérlés feladatát. Jelenleg csak a PC-s verzióval működik, és ahogyan a videón is látható, a Joerg Sprave által létrehozott kontroller mérsékelten kisiparinak tűnik, ugyanakkor létjogosultsága az Angry Birds esetében megkérdőjelezhetetlen. Az USB-ről működő csúzli megalkotását egy demó inspirálta, melyben bemutatták, hogy mennyire olcsó és egyszerű dolog saját USB-s eszközt készíteni. Így egy 32 bites mikrokontroller és egy NXP LPC11U24 lap segítségével készült el a vezérlő, melyhez tartozik gyorsulásmérő, illetve a kifeszített gumi erejét mérő szenzor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.