Hirdetés

Antitröszt-per indulhat az Apple ellen?



|

A New York Post szerint napokon belül döntés születik, hogy melyik szerv kezdheti el a vizsgálatot.

Hirdetés

Az iPhone OS 4 bejelentésével egy időben az Apple egyoldalúan megváltoztatta az iPod/iPad/iPhone fejlesztőkkel kötött megállapodását: attól kezdve kizárólag olyan szoftverek juthatnak be az AppStore-ba, amelyek a vállalat által meghatározott programozási nyelveken íródtak.

 

 

 

Ennek egyik oka valószínűleg az Adobe nemrégiben debütált Creative Suite 5 programcsomagja: a segítségével Flash-es alkalmazásokat lehetett volna iPhone OS-en futó natív alkalmazásokká alakítani - válaszul arra, hogy ezen a rendszeren nem kaptak engedélyt beépülő-modul készítésére.


A szabályozással sok fejlesztő nem ért egyet, és számos panasz érkezett miatta az USA-ban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz, és az Igazságügyi Minisztériumhoz is. A jelenlegi információk szerint a két állami szervezet az elkövetkező napokban fogja eldönteni, hogy az ügy melyikük hatáskörébe tartozik, és az illetékes vizsgálatot fog indítani. Amennyiben úgy találják, hogy az Apple szabályozása akadályozza a szabad kereskedelmet, lépéseket fognak tenni jogsértő gyakorlat megszüntetése érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.