Hirdetés

Apple iOS 4 frissítés: bátraké a szerencse?



|

Az iPod Touch és iPhone tulajdonosok már frissíthetik a készüléküket, ha van merszük.

Hirdetés

Az első - és szerencsés - előrendelőkhöz várhatóan csütörtökön fog megérkezni az Apple legújabb iPhone-ja, azonban a rajta futó operációs rendszer már letölthető a második és harmadik generációs iPod Touch-ra, és az iPhone 3G/3GS-re is.

 

 


A frissítés főbb újdonságairól már a bejelentésekor beszámoltunk, de a példa kedvéért azért megemlítenénk a programok párhuzamos futtatásának lehetőségét, a játékközpontot, és az iBooks-klienst (ingyenes Micimackóval, angol nyelven). Viszont az első körben telepítők felhívták a figyelmet néhány problémára is, amelyek kivizsgálásig talán érdemes elnapolni az operációs rendszer telepítését.

 

 


Általános probléma, hogy az iPhoto-val szinkronizált képek rendkívül homályosak lesznek, továbbá egyeseknél az MMS-funkció sem működik. Ennél aggasztóbb, hogy néhány felhasználónál a frissítés során törlődtek telefonkönyvben lévő bejegyzések, és meglévő biztonsági mentés segítségével sem voltak képesek visszaállítani őket.


A ritkább hibák közt szerepel, hogy a képernyőzárolás idejét nem lehet átállítani, továbbá egyszerűen tönkreteszi a telefont az iOS 4: valamiért megáll a telepítési folyamat, és bekapcsolásakor újraindítgatja magát a mobil. Ez jobb esetben garanciális cserét jelent, egyébként mehet a kukába a készülék. Többek szerint ez a legrosszabbul sikerült frissítés az iOS történetében, így egyelőre csak a bátraknak ajánljuk, hogy nekivágjanak az installálásának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.