Hirdetés

Apple: mégsem jók az előfizetéses játékok?



|

A cég először jóváhagyta, majd kihajította az App Store-ból a Big Fish Games kliensét.

Hirdetés

Újabb érdekes elemmel bővült az App Store kényes ügyeinek listája, hiszen a többnyire egyszerű, ám annál szórakoztatóbb játékairól ismert Big Fish Games az almások jóváhagyásával, előfizetéses alapon is árulni kívánta iPades szoftvereit a piactéren. Technikailag ezt úgy oldották meg, hogy készítettek egy „központi" alkalmazást, a felhasználók ennek segítségével havi 7 dollárért cserébe korlátlanul játszhattak volna a platformra elérhető összes címükkel. 

Mindezt először rendben lévőnek találták az Apple revizorai, ám az alkalmazás tegnapi hivatalos bejelentése után, mindenféle magyarázat nélkül mégis eltávolították az egyébként már pár napja elérhetővé tett programot. A váratlan fordulat természetesen alaposan meglepte a Big Fish illetékeseit, hiszen a szoftver kifejlesztése során különös figyelmet fordítottak az App Store szabályainak való megfelelőségére.

Nem kívánunk alaptalan elméleteket gyártani, ám a cég által kiadott sajtóközleményből kiderült, hogy 2012 első negyedévében Androidra is elérhető lesz az alkalmazás. Mindez elsőre meglehetősen belemagyarázott indoknak tűnik, ám múlt novemberben az Apple azért nem volt hajlandó elérhetővé tenni egy androidos magazint, mert az szimplán a Google rendszeréről szólt - bár tegyük hozzá, hogy számos multiplatform megoldás tölthető le az iOS-t futtató készülékekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.