Hirdetés

Apple: rosszul számoltuk a jelerősséget



|

A hivatalos közlemény szerint nincs antenna-hiba, csak a matematikával akadt gondjuk.

Hirdetés

Az almás cég végre hajlandó volt álláspontot foglalni a legújabb iPhone megjelenése óta tartó, sok indulatot szító antenna-ügyben: természetesen nincs hardveres hiba. Ezt már Steve Jobs is kifejtette többször - pluszban hozzátéve azt is, hogy a nem létező hiba legegyszerűbb megoldása, ha nem takarják le a készülék bal oldalán lévő nyílást.

 

 


A tegnap kiadott sajtóközlemény szerint a hálózatról való lecsatlakozást az okozza, hogy a telefon rosszul számolja ki a térerőt: például két csík helyett négyet mutat, így a nyílások letakarásakor úgy tűnhet, mintha hirtelen drámaian csökkenne a jelerősség - pedig csak eleve rosszul lett meghatározva.


Ez a magyarázat elég hihetetlen, és a közlemény vége felé a cég megadja saját magának a kegyelemdöfést is: állításuk szerint ezt a hibás számítási módszert már az első iPhone óta használják, bár a javítás csak az utána következő három modellhez fog megérkezni, mégpedig heteken belül. Amennyiben ez igaz, akkor az iPhone 4 új antennarendszere jelentősen rosszabb az előző három készülékükben használt megoldásnál, hiszen azok esetében ez a hiba nem volt tömeges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.