Hirdetés

Áprilisban zárulhat le a Nokia felvásárlása



|

A cégek az ázsiai antitröszt-hatóság jóváhagyására várnak.

Hirdetés

A Microsoft és a Nokia illetékesei hétfőn jelentették be, hogy várhatóan áprilisban végén zárulhat le a finn cég mobil üzletágának akvizíciója. A Microsoft tavaly novemberben jelentette be, hogy 7,2 milliárd dollárért felvásárolj a telekommunikációs gyártó Eszközök és Szolgáltatások divízióját.

Hirdetés

A felek a múlt hónapban még azt remélték, hogy már márciusban nyélbe üthetik az eladást. A Nokia azzal magyarázta a csúszást, hogy még nem kapta meg az ázsiai trösztellenes hatóságok jóváhagyását; az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Európai Bizottság már rábólintott a boltra.

A felvásárlás lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy saját maga gyártsa a Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonjait: szoftveróriásból eszközgyártóvá avanzsálhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.