Hirdetés

Archos 40 Cesium teszt: színes hátlapok



|

A megfizethető Lumiák sikerén felbuzdulva az Archos is betörne a Windows Phone piacra.

Hirdetés

Felbuzdulva az 500-as szériájú Lumiák belépőkategóriában aratott sikerén, a francia Archos is úgy döntött, hogy Windows Phone operációs rendszert telepít 40 Cesium névre keresztelt készülékére. Anyaghasználat szempontjából azonban a redmondi készülékek mindenképp felülmúlják a matt plasztikba csomagolt Archos-mobilt.

Hirdetés


A 40 Cesiumban egy 4 hüvelykes, 800×480-as felbontást kínáló LCD-kijelzőt találunk, mely a védőüveg tükröződésének köszönhetően tűző napsütésben kissé nehezen olvasható. A mobilt egy négymagos Snapdragon 200-as processzorral, 512 MB RAM-mal, valamint Adreno 302-es grafikus gyorsítóval látta el a gyártó. A belépőkategóriás hardverkoktél alapvető teljesítményére nem igazán lehet panaszunk, a Windows Phone 8.1 akadásmentesen fut a készüléken. A 40 Cesiumba egy 5 megapixeles, LED-villanóval kiegészített kamerát szereltek; a szenzor még normál fényviszonyok mellett is csak szemcsés és kissé fakó színű felvételeket készítésére alkalmas. A telefon hátlapja (melyből a fekete mellett egy sárga és egy kék is található a modell dobozában) alatt találjuk a két SIM-kártyának fenntartott foglalatot, mellettük pedig egy microSD-slot terül el (a memóriabővítésre szükségünk is lesz, a beépített tárterület mindössze 4 GB-os). Telepből egy 1950 mAh-s kapacitású került a mobilba, így dualSIM üzemmódban egy napig bírja csupán töltő nélkül.


A 40 Cesium alacsony áron kapható ugyan, ám a hasonló specifikációval felvértezett és néhány ezer forinttal olcsóbb Lumia 530 jobb választás lehet az okostelefonok világával ismerkedő felhasználóknak.


Névjegy

- Ár: 25 900 Ft
- Forgalmazó: Archos
- Teljesítmény: 6
- Szolgáltatás: 6
- Ár/Érték: 8


Adatok

- 4 hüvelykes LCD-kijelző, 800×480-as felbontás
- 1,2 GHz-es, négymagos Snapdragon 200-as processzor
- 512 MB RAM
- Adreno 302 GPU
- 5 megapixeles, LED-es kamera
- Wi-Fi, Bluetooth, 3G, dualSIM-foglalat
- 1950 mAh-s akkumulátor
- Windows Phone 8.1
- 3 cserélhető hátlap


Előny: három cserélhető hátlap, lagmentes rendszer, dual SIM
Hátrány: gyenge kamera, kevés belső memória

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.