Hirdetés

ASUS NX90: szépség és szörnyeteg



|

Rendkívül szokatlan külső, és kiemelkedő teljesítmény jellemzi a notebookot.

Hirdetés

Az ASUS a CES-en rántotta le a leplet az NX90 kódnevű noteszgépéről, amely külsejét a méltán híres Bang & Olufsen munkatársai álmodták meg. Időközben a tajvani gyártó mérnökei véglegesítették a terveket, és sorozatgyártásra alkalmasnak minősítették az eszközt - egy átlagos modell 2200 dollárba kerül, amely körülbelül 490 ezer forintnak felel meg.

 

 

Mindezért cserébe nem csak egy prémium megjelenésű, ám átlagos teljesítményű gépet kap a vásárló, hanem egy asztali számítógép helyettesítésére is alkalmas eszközt. A LED-es háttérvilágítású kijelzője 18,4 col átlójú, a panel felbontása pedig 1920×1080 pixel.


Az alaplapján az Intel HM55 Express lapkakészlete teljesít szolgálatot, amelybe jelen esetben négymagos Core i7-720/820QM processzorok kerülhetnek. Érdekes, hogy akár 12 gigabájtnyi. 1333 megahertzen ketyegő DDR3-mas memória is szerelhető a laptopba, amely bőven elég bármely feladatra.


A grafikus alrendszer az NVIDIA műhelyéből került ki: mindegyik modellbe DirectX 10.1-kompatibilis GeForce GT 335M lapka kerül, 1 GB önálló GDDR3-mas memóriával - összehasonlításképp, a GPU teljesítménye körülbelül egy Mobility Radeon HD 5470-esének felel meg.


Szintén szokatlan, hogy akár két merevlemez is kerülhet az NX90-be: gyárilag 320-640 gigabájt kapacitásúakat szerelnek a konfigurációkba, így akár 1 terabájtnál is több háttértár állhat rendelkezésre. Az optikai meghajtó sem épp egy szokványos darab, Blu-Ray-olvasó és DVD-író egyben.

 

 


Vezeték nélküli kommunikációt az n-szabványt is támogató Wi-Fi-vezérlő, és Bluetooth 2.1 segítségével képes megvalósítani. Portok szempontjából is jól felszerelt notebookról van szó: van rajta egy-egy mikrofon, fejhallgató, S/PDIF, D-SUB, HDMI, RJ-45, USB 2.0, és eSATA/USB csatlakozó, továbbá két darab 3.0-ás USB-kapu is helyet kapott a gépházon. A 2 megapixeles webkamera, és a kártyaolvasó nem nevezhető túl nagy extrának, azonban a felső képre pillantva feltűnhet, hogy a billentyűzet mindkét oldalán található egy touchpad.


Az ASUS NX90 nem épp egy apró és könnyű gép: 530 × 280 × 30-36 mm méretű, a tömege 6 cellás akkumulátorral együtt 4,4 kg. Hazánkban jelen pillanatban az „YZ023Z" jelű modell rendelhető elő, mégpedig 700 ezer forintért: a konfigurációba i7-720QM processzor, 8 GB memória, és két 640 gigabájtos merevlemez került.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.