Hirdetés

Asus ZenFone 2 teszt: keleti kényelem



|

Kedvező ár és jó teljesítmény jellemzik az ASUS friss okostelefonját.

Hirdetés

Egyedül a mérete miatt nem tudjuk fenntartás nélkül ajánlani a ZenFone legújabb generációját, a szerkesztőségünkbe érkezett 5,5 hüvelykes phablet ugyanis nem egykezes használatra termett, inkább a tartalomfogyasztást és az applikációkat helyezi előtérbe.

Hirdetés


Minden más tekintetben dicséret illeti a tajvani gyártó mérnökeit: ha az összeszerelést, a teljesítményt vagy éppen az üzemidőt nézzük, akkor az új ZenFone a tavaly tavasszal bemutatott csúcstelefonokkal van egy súlycsoportban (szintetikus méréseink során az LG G3 és a Sony Xperia Z2 eredményeihez volt közel), a középkategóriából viszont kimagaslik, pedig az árcédulája alapján pontosan oda tartozik. Emellett olyan extrák is járnak hozzá, mint a BoostMaster gyorstöltés, illetve az LTE Cat4 és az aktív dual SIM, sőt a széria legerősebb kiadásában 64 bites architektúrát és 4 GB RAM-ot találunk.


Habár a telefont műanyag házba bújtatták, a fémhatású test, a lekerekített hátlap és szélek egyaránt a prémium kategória felé kacsintgatnak. A 13 megapixeles hátlapi kamera – 16 beépített üzemmóddal – néha meglepően jó minőségű felvételeket tud készíteni, ám ettől függetlenül ódákat nem zengenénk róla. A ZenUI kezelőfelületről viszont felemás a véleményünk. Egyrészt sok jó és ötletes megoldást rejt – például ZenMotion képernyőfeloldást –, az előtelepített applikációk számát mégis sokalltuk; még szerencse, hogy könnyedén eltávolíthatjuk azokat. Szerethető telefon lett az új ZenFone, ám ez a konfiguráció leginkább 5, netán 5,2 hüvelykes kijelzővel lehetne igazán jó vétel.


Névjegy

– Ár: 84 990 Ft
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 7
– Ár/érték: 9


Adatok

– 5,5” (1920×1080, 403 ppi) IPS-kijelző
– Intel Atom Z3560, 4 magos (1,8 GHz) CPU
– 13/5 MP hátlapi és előlapi kamera
– 16 GB tárhely (bővíthető), 2 GB RAM
– Quadrant Standard: 18513 pont
– AnTuTu 4.5: 42290 pont
– 3000 mAh


Előny: kedvező ár, jó összeszerelés és teljesítmény
Hátrány: sok előtelepített alkalmazás

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.