Hirdetés

Átalakul az iPhone-ok egyik legfontosabb része



|

2017 után újra hozzányúlt az Apple a legfontosabb funkciókat tartalmazó szekcióhoz.

Hirdetés

Az Apple várhatóan júniusban, a WWDC 2023 során mutatja be az iOS legújabb változatát, az iOS 17-et, de egy sor további új szoftverről is lerántják majd a leplet a cupertinóiak. Egyelőre kevés részletet ismerünk az iPhone 15-tel debütáló új operációs rendszerről, de sokan azt várják, hogy az egyik legfontosabb frissítés lesz.

A 9to5Mac értesülései szerint viszont egy területen biztosan gyökeres változást hoz az új verzió: ez pedig az úgynevezett Vezérlőközpont (Control Center), amely a képernyő tetejéről lefelé suhintva jeleníthető meg, és ahol az olyan nélkülözhetetlen funkciókat lehet állítgatni, mint például a wifi-, vagy a Bluetooth-kapcsolat, az éjszakai mód, a fényerő, vagy a képernyőtükrözés.

Hirdetés

A Vezérlőközpont először az iOS 7-ben jelent meg, amelyet kereken tíz éve, 2013-ban mutattak be, utoljára pedig az iOS 11-nél kapott komolyabb ráncfelvarrást, 2017-ben.

A mostani értesülések szerint szinte teljesen átalakítják ezt a felületet, bár egyelőre arról nem szól a fáma, hogy pontosan milyen változásokra lehet számítani. Annyi valószínű, hogy a felhasználók várhatóan valamennyire testreszabhatják majd a Vezérlőközpontot - ez most is lehetséges, igaz, csak korlátozottan, néhány gombot lehet áthelyezni, illetve további parancsikonokat lehet kiválasztani egy listából.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az iOS 17-ben csak kisebb változtatásokat eszközölnek a Vezérlőközponton, azonban Mark Gurman tech-újságíró múlt hónapban jelezte, hogy az Apple stratégiát változtatott és megkérte a fejlesztőit, hogy az iPhone és iPad felhasználók által leggyakrabban kért funkciókat építsék be a felületbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.