Hirdetés

Átmeneti vakságot okoz az éjszakai telefonhasználat



|

Aki az ágyban túl sokat és rosszul telefonozik, az kellemetlenül járhat.

Hirdetés

Ezentúl jobb lesz figyelni arra, hogy mennyit és hogyan telefonozunk lefekvés után. 

Hirdetés

Két nő átmeneti vakságtól szenved azért, mert állandóan az okostelefont nézegették a sötétben. Az orvosok igyekeznek figyelmeztetni mindenkit a veszélyekre. 

Egy brit szaklap szerint egy 22 és egy 40 éves nő is ilyen gondokkal küzdött az elmúlt hónapokban. Az átmeneti látáskiesés akár 15 percig is eltartott. 

Az orvosok rengeteg vizsgálatot végeztek, volt MRI, illetve szívvizsgálat is. Mégsem találtak semmi magyarázatot. Ezután egy szakorvos fejtette meg a rejtélyt. 

Mit csináltak, mielőtt elment a látásuk? Mint kiderült, a legtöbbször oldalra fordulva telefonoztak, a párna pedig belógott az egyik szemük elé. Így a világos képernyőt a sötétben egy szemmel nézték: az egyik szemük a fényhez, a másik a sötéthez alkalmazkodott. 

Amikor letették a telefont, a világoshoz alkalmazkodott szemükre percekig nem láttak. Sajnos ilyen sok időbe telik, mire a másikhoz alkalmazkodik. Az egyik nő nem volt hajlandó elhinni az orvos magyarázatát, csak hónapokkal később - a telefonozást ekkor sem hagyta abba. Az átmeneti vakság a gyakorlatban veszélytelen volt, és könnyen elkerülhető, ha mindkét szemünkkel a kijelzőt nézzük. 

Más kérdés, hogy még a sárga színhőmérsékletű éjszakai móddal is erősen megkérdőjelezhető az okostelefon ágyban vagy lefekvés utáni használata - az egészségre, alvásra és a párkapcsolatokra mindenképp pozitív hatással van a száműzése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.