Hirdetés

AVS Ringtone Maker 1.5: csengőhangot gyorsan, könnyen



|

Mi az: kicsi, pimaszul olcsó, zenét szerkeszthetünk vele, és a mobiltelefonokhoz való?

Hirdetés

Az újabb generációs telefonok már nemcsak csipognak, hanem komplett zeneszámokat is képesek csengőhangként lejátszani. Mi van akkor, ha megszereztük az áhított zenebonát barátunktól, mégsem képes kezelni azt a készülék? Egyáltalán, miért ne készíthetnénk saját, egyedi csengőhangokat? Kár pénzt áldozni a reklámokban hirdetett, ismeretlen minőségű zenékért, ha kéznél van az AVS Ringtone Maker.

 

rm_rmaker.jpg

 

Kezdhetünk bemelegíteni!

A szerencsésebbek egyéves ingyenes licencet kaptak a Giveaway Of The Day oldal jóvoltából, amely bőven elég arra, hogy százszámra gyárthassuk a telefonos csengettyűket. Ha még nem lenne meg, vagy lejárna az egy év, akkor sem kell kétségbeesni: vásároljuk meg a programot! Az árakról később lesz szó, de elöljáróban annyit: vétek kihagyni!

 

rm_flanger.png

A program tele van speciális effektusokkal


A program felépítése nagyon egyszerű: az állománylistából kiválasztjuk a zenét, vagy a lenti rögzítőgombbal felvesszük a mikrofon hangját, ezt megvágjuk, és elmentjük. Teljes zeneszámot persze nem szoktunk feltenni csengőhangnak, hiszen a hívó fél nem fogja a kedvünkért közel három percig csörgetni telefonunkat. Természetes hát, hogy csak egy pár másodperces részletre lesz szükségünk, ehhez az „olló” is megvan. Nagyban segíti a vágást, hogy látjuk a hanghullámokat, szinte ütemre eltalálhatjuk a metszéspontot. A szükséges rész kijelölésekor a bal és jobb oldali csatornákat külön is kezelhetjük, és egészen egyedi változatot hozhatunk majd létre. Már csak egy kérdés maradt: vajon mi az a sok gomb az ablak tetején?

 

Amit nem szégyellünk...

Vágás után elkezdhetjük cifrázni a csengőhangnak valót. A felső eszköztár pár olyan effektust is rejt, amelyet csak a speciális zeneszerkesztő szoftverekben találhatunk meg. Lássuk sorban a kínálatot! Hangerősség levágása, bevezetés és lekeverés, normalizálás, visszafelé történő lejátszás, flanger (speciális effektusok), kórus, késleltetés, téreffektusok, vibráció, visszhang, időnyújtás, wahwah effektusok és hangmagasság változtatása. A módosítások előtt belehallgathatunk, miként fog szólni a zene a kiválasztott hatással. Minthogy az összes elem kombinálható, akár valami borzasztó hangzást is kaphatunk a művelet végén. Ám ez sem gond, van lehetőségünk visszavonásra, de csak az elvégzett műveletek sorrendjében.

 

rm_save.png

Csak győzzünk válogatni a mentés formátumát és helyét illetően!


A legnagyobb pimaszság mentéskor derül ki: nemcsak a mobilos formátumokba, hanem MP3-ba vagy WMA-ba is exportálhatjuk szerzeményünket. Ráadásul minden formátumhoz részletes beállításokat is kapunk – nem lehet okunk panaszra. Ha telefonunk csatlakoztatva van, közvetlenül is feltölthetjük a programba épített segéddel.

 

*

Nem véletlenül írtuk a cikk elején, hogy vétek kihagyni. Ugyanis a fejlesztő cég árazása eltér minden szokástól: vásárolhatunk egyéves vagy örök licencet. A teljes kollekció jelenleg 24 kisebb-nagyobb szoftverből áll: egyebek mellett videoszerkesztőket, konvertálókat, DVD- és tévénézőket, képlopókat, zenei mixereket, borítókészítőket tartalmaz – és egyetlen kóddal a cég összes programja regisztrálható! Az egyéves licenc szintén nagyon olcsó, de sokkal csábítóbb az „örökös tagság”: ennyi szoftverért ugyanis bárkinek megéri a közel 14 ezer forint, hiszen alig hatszáz forintért kapjuk meg az alkalmazások darabját!

 

Adatok

  • Ismertebb zenei formátumok szerkesztése
  • Hatféle kimeneti formátum
  • Csatornánkénti szerkesztés
  • Rögzítés hangbemenetről
  • Speciális effektusok
  • Közvetlen feltöltés a mobiltelefonra
  • Egyéves licenc minden programra: kb. 7000 Ft, örökös licenc minden programra: kb. 14 000 Ft

 

Értékelés

Előny: egyszerű és nagy tudású hangszerkesztő

Hátrány: önállóan nem vásárolható meg, több fáj összeszerkesztése nem lehetséges

Teljesítmény: 95

Szolgáltatás: 95

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.