Hirdetés

Az 5 legjobb okostelefon karácsonyra



|

Megmutatjuk miket érdemes választani, ha valaki a legjobbat szeretné.

Hirdetés

A karácsony manapság gyakran jelent egyet az ajándékokkal, a sláger pedig várhatóan ezúttal is az okostelefon és a tablet lesz. Természetesen az egyedi igényektől és a rendelkezésre álló pénzügyi kerettől függően mindenki számára más és más az ideális választás. 

Hirdetés

Sorozatunkban már segítettünk azoknak akik a legjobb táblagépeket, a legjobb olcsó tableteket, a legjobb fényképezőket, videokártyákat és tuti tévéket keresnek a karácsonyfa alá. Ezúttal azoknak adunk tanácsot, akik okostelefont vagy phabletet vennének maguknak vagy éppen ajándékba, és a lehető legjobbat keresik. Természetesen a lista adott esetben bővíthető, hiszen tagadhatatlan, hogy a Samsung Galaxy S5 és az HTC One M8 is kiváló modellek - ez utóbbiak azonban most nem kerültek fel a toplistánkra. 

 

Samsung Galaxy Note 4

A Galaxy Note 4 nemcsak egy nagyszerű készülék, hanem a Samsung eddig valaha volt legjobbja is egyben. Igaz, hogy meglehetősen drága, de megéri az árát: a Quad HD-s AMOLED kijelzője a legszebb, amit valaha mobilba raktak, a kamerája a mezőny csúcsán jeleskedik, a négy- vagy nyolcmagos processzora pedig bármivel elboldogul - és még az üzemidő miatt sem kell aggódni. Átlagosan 200 000 forinttól vihető (persze a garancia fajtájától függően). 

 

Hihetetlen kijelző és kamera van benne

 

iPhone 6 és iPhone 6 Plus

Nehéz lenne olyan embert mutatni, aki ne örülne egy új iPhone-nak. Az idei modellek karcsúak, trendik, nagyon erősek és appok szempontjából a legjobb rendszert biztosítják, ami ráadásul könnyen is használható. A minőségre és a készülék tudására nem lesz panasza a leendő tulajdonosoknak, még ha az iOS nem is kínál akkora szabadságot, mint az Android. Kamerában egy hajszállal marad el az iPhone 6 Plus a Galaxy Note 4-től, de sötétben az Apple készülék jobban teljesít. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus hátránya inkább az extrém magas vételár, ami hazánkban minimum 220 990 vagy 253 990 forintot jelent - a 16 gigabájtnyi kapacitás viszont nagyon hamar megbosszulja magát, és mivel a memóriakártya itt nem játszik, ehhez még adjunk hozzá pár tízezret. 

 

Drága, de elképesztően jó minőségű

 

LG G3

Az LG G3-nak is ott kell lennie a legjobbak listáján, hiszen bár nem tökéletes, az LG zászlóshajója az egyik legjobb ár-érték arányú készülék a piacon, amelybe ráadásul szintén Quad HD-s kijelzőt tettek. A G3 legnagyobb pozitívuma a kompakt dizájn, hiszen az 5,5 hüvelykes kijelzője ellenére a riválisokhoz képest jóval kisebb köntösbe tudta csomagolni a gyártója. A kamerája a fenti készülékektől csak kevéssel marad el. Memóriakártyával bővíthető, és akár már kicsivel 100 000 forint fölött beszerezhető. 

 

Ár-érték arányban talán a legjobb

 

Sony Xperia Z3 és Z3 Compact

Az Xperia Z3 jelenleg a Sony kínálatának a csúcsát jelenti, és a phabletnek valóban nincs miért szégyenkeznie. A legnagyobb előnye, hogy por-és vízálló, miközben ez nem megy a dizájn rovására. A lapos és minőségi Z3 remek képernyőt és sztereó előlapi hangszórókat is kínál. Sajnos kamerában a több megapixel ellenére is gyengébb a fenti riválisoknál. Jó hír viszont, hogy ha valaki nem szereti a nagy tepisfonokat, akkor a Z3 Compact - ellentétben a többi mini készülékkel - gyakorlatilag ugyanazt a csúcskategóriás tudást biztosítja, de kicsiben és műanyagban. Körülbelül 145 000 és 120 000 forinttól szerezhetőek be. 

 

A port és a vizet is bírják

 

Samsung Galaxy Alpha

A Samsung a Galaxy Alpha készülékével kezdett el egy merőben új irányvonalat, amelynél a dizájn az elsődleges tervezési szempontok egyike lett. A mindössze 6,7 milliméteres készülék laposabb az iPhone 6-nál is, miközben fém kerettel rendelkezik, és valóban prémium érzete van. Nem olyan erős, mint a fenti versenyzők, de a kisebb méretű és minőségi készüléket keresőknek jó választás. Hozzávetőleg 140 000 forinttól vihető.  

 

Minőség kisebb köntösben

 

Nektek milyen okostelefonotok van jelenleg?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.