Hirdetés

Az 5 legjobb olcsó okostelefon karácsonyra



|

Megmutatjuk mit érdemes választani az olcsóbb, de remekül használható okostelefonok közül.

Hirdetés

A karácsonyi láz sokszor égető, ám nem minden ajándék esetén lehet igazán nagy keretből gazdálkodni. Sorozatunkban már segítettünk azoknak, akik a legjobb táblagépeket, a legjobb olcsó tableteket, a legjobb fényképezőketvideokártyákat és tuti tévéket keresik a karácsonyfa alá. 

Hirdetés

Most egy olyan listát állítottunk össze, amelynek azok örülhetnek, akik olcsóbb, de már problémamentesen használható okostelefont keresnek. Az igazán olcsó modellekkel nem foglalkoztunk, hiszen a minőségi, teljesítménybeli és megbízhatósági problémák gyakran nem engedik meg, hogy ezeket a jelzőket rájuk aggassuk. Következzen tehát öt remek, de viszonylag olcsó készülék. 


Motorola Moto G

Az új Moto G szerencsére hazánkban is elérhető néhány áruházon keresztül, ami remek hír, ugyanis egy nagyon jó ár-érték arányú készülékről van szó. Az 5 hüvelykes kijelzője már kellően jó minőségű, a 8 megapixeles kamerája használható képeket produkál, a négymagos Snapdragon processzor pedig könnyen boldogul a mindennapos feladatokkal. Mivel az Android szinte közel gyári kiadású rajta, ezért bloatware-t sem mellékeltek hozzá. Az ára 55 000 forint körül alakul. 

 

Itthon is lehet szerezni belőle

 

HTC Desire 816

Az HTC úgy tudott egy 5,5 hüvelykes készüléket szép köntösbe és jó tudással becsomagolni, hogy azért nem kell egy vagyont fizetni. A sztereó hangszórók, a Snapdragon 400-as processzor és a 13 megapixeles kamera a remekül kidolgozott kezelőfelülettel egy olyan androidos élményt adnak, ami jóval olcsóbb a topmodelleknél, ugyanakkor kellően élvezhető. A Desire 816 valamivel 80 000 forint alatt már megvehető. 

 

Arany középút

 

Nokia Lumia 630

A Lumia 630 kétségtelenül az egyik legjobb olcsó okostelefon, amely ráadásul semmilyen szempontból nem nevezhető túl gyengének. Alig több mint 30 000 forintért minden alap dolgot tud: a 4,5 hüvelykes kijelző alatt egy négymagos Snapdragon lapka, egy 5 megapixeles kamera és egy jól optimalizált Windows Phone 8.1-es operációs rendszer van. 

 

Kevés pénzből az egyik legjobb

 

Motorola Moto E

A Moto E szintén csak kevés helyen szerezhető be hazánkban, ugyanakkor elérhető, ami azért jó, mert az alacsony árcédula egy jó készüléket takar. Valamivel több mint 35 000 forintért egy 4,3 hüvelykes kijelző, egy Snapdragon 200-as SoC, egy 5 megapixeles kamera és egy közel Google-tisztaságú Android rendszer fért bele. 

 

Igazán olcsó darab

 

Sony Xperia L és SP

Vannak, akiknek az Xperia készülékek elsőre mind egyformának tűnnek. Ha valaki nem a csúcsmodellt keresi a japán gyártótól, akkor az Xperia L és az Xperia SP modelleket is érdemes megnéznie. A legfőbb különbség a 4,3 és a 4,6 hüvelykes kijelzők felbontásában van, egyébként a mindennapos használatban jól vizsgáznak a Snapdragon processzorral és 8 megapixeles kamerával felszerelt eszközök, amelyek már 40 000 és 60 000 forint alatt kaphatóak. 

 

Az Xperia SP kijelzője szebb
 

Nektek milyen okostelefonotok van most?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.