Hirdetés

Az Android sem menti meg a BlackBerryt



|

Még mindig tart a BlackBerry mélyrepülése, de vannak biztató jelek is.

Hirdetés

Sok évnyi lejtő után a BlackBerry 2015-ben valami mással próbálkozott: a BlackBerry OS-t hátrahagyva bemutatta az első androidos okostelefonját. 

Hirdetés

A jelek szerint túl sokat ez sem segített a cégen. A novemberben piacra került BlackBerry Priv első negyedéves statisztikái alapján összesen 600 000 telefont adott el a gyártó, ami kevesebb, mint az előző negyedéves 700 000.

A vállalat árbevétele 30 százalékkal csökkent, de azért vannak pozitív jelek is. 

A BlackBerry Messenger és a BlackBerry Enterprise szolgáltatások Androidon, iOS-en és Windowson is elérhetőek, így szoftveres cégként akkor is tovább élhet a BlackBerry, ha hardverben nincs iránta kereslet. 

A szoftveres részleg árbevétele közel a duplájára emelkedett egy év alatt, és idén további 30 százalékos pluszt várnak. 

Az ügyvezető, John Chen szerint 3 millió készüléket kellene eladjanak, hogy hardveresen ne legyenek veszteségesek. Ez a szám a költségcsökkentések miatt 5 millióról csökkent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.