Hirdetés

Az Android Silver válthatja a Nexus vonalat



|

Jövőre jelentős változások állhatnak be a Google mobilos stratégiájában.

Hirdetés

Pár hónapja már a levegőben lóg a pletyka, miszerint a Google meg fogja szüntetni a Nexus okostelefonos termékvonalat, azonban a legújabb híresztelések alapján a vállalat nem elégszik majd meg a szimplán gyári szoftvert futtató Play Edition telefonok közvetlen árusításával.
 

Hirdetés


A legfrissebb bennfentes információk alapján a kidolgozás alatt álló „Android Silver” projekt keretében a Play Edition mobilokhoz hasonlóan más gyártók készülékeit árulná a keresőcég, továbbá konzisztens felhasználói élmény érdekében ezek semmilyen a gyártójuktól származó bloatware alkalmazást sem tartalmazhatnak. Ami viszont megkülönbözteti az új termékkínálatot a jelenlegi Play Edition eszközöktől, hogy a szoftverük frissítésében nagyobb szerepet vállalhat a keresőcég, így a fogyasztók gyorsabban megkaphatják majd az Android aktuális változatát hozó frissítéseket.


Ezen felül fontos eltérés, hogy a Google elvileg saját maga óriási összegeket kíván fordítani az Android Silver mobilok reklámozására, többek közt a mobilszolgáltatók boltjaiban is hirdetnék ezeket. Az első készülékek állítólag az LG és Motorola műhelyeiből kerülhetnek ki valamikor a jövő év elején, a keresőcég 1 milliárd dolláros költségvetésből gazdálkodva kívánhatja életre kelteni a kezdeményezést.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.