Hirdetés

Az Androidon nyerészkedik a Microsoft



|

Egy elemző szerint a Google operációs rendszeréből több bevétele származott eddig a vállalatnak, mint a Windows Phone 7-ből.

Hirdetés

A Citi egyik elemzője nemrégiben komolyabban átvizsgálta a Windows Phone 7 körüli pénzügyi helyzetet, majd az egészet sikeresen megtoldotta némi egyéni spekulációval is - vélhetően ez munkahelyi ártalomnak számít az efféle statisztikákból élők számára.


Walter Pritchard szerint a redmondi szoftvercég eddig olyan 2 millió Windows Phone 7 licencet értékesíthetett, méghozzá darabját vélhetően 15 dollárért, így összesen 30 millió dollár bevétel származhatott az eladásokból.


Mindez azonban semmi ahhoz képest, amit a Microsoft az Androidból húz ki: a cég szerint tulajdonképpen az összes robotos mobilt gyártó vállalat illegálisan használja egyes szabadalmaikat, ám egyelőre csak a HTC-vel sikerült megegyezniük. A megállapodás szerint a tajvani vállalatnak 5 dollárt kell fizetnie minden egyes eladott androidos telefon után, és mivel eddig olyan 30 millió egységet értékesítettek, így 150 millió dolláros jutalék ütötte a redmondiak markát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.