Hirdetés

Az Apple jogi útra terelte az iPhone HD ügyét



|

Számos vagyontárgyat elkoboztak a Gizmodo szerkesztőjétől.

Hirdetés

A múlt héten volt egy hosszabb írásunk a Gizmodo-s iPhone 4G/HD ügyében: a történet szerint az Apple egyik fejlesztője elhagyott egy prototípust, amely végül 5000 dollár ellenében az említett portálhoz került. Ők végül visszaszolgáltatták az almás cégnek, azonban ezzel nem lett vége az ügynek.

 

Jason Chen
Jason Chen

 


Péntek este ugyanis kivonult a rendőrség Jason Chenhez, a Gizmodo munkatársához, és számos vagyontárgyát lefoglalták - ironikus módon még MacBook, iPhone, és iPad is található a listán. Hab a tortán, hogy még csak otthon sem volt: a feleségével együtt este 9:45 körül ért haza - ekkor már egy ideje a helyszínen volt a hatóság.


Jelen pillanatban azt vizsgálják, hogy egyrészt telefon megvásárlása törvénybe ütköző volt-e, másrészt nyilván megpróbálják kideríteni azon személy kilétét, aki megtalálta a mobilt. Ő a helyi törvények szerint bűncselekményt követett el, ugyanis nem jelentette hivatalosan, hogy birtokába került a prototípus - amely így nem teljesen igaz, hiszen elviekben másnap telefonált az ügyben az Apple ügyfélszolgálatára, csak nem vették komolyan.


A Gizmodo tulajdonosa hivatalosan tiltakozik Chen tárgyainak lefoglalása miatt, ugyanis véleménye szerint ez sérti Kalifornia állom azon törvényét, miszerint az újságírók ilyen esetben nem kötelesek kiadni a forrásukat. Viszont az kérdéses, hogy a vásárlás maga mennyire volt legális - ha a megtalálót meg is védi végül a törvény, a szerkesztőnek még problémája lehet belőle. Az ügy jelenlegi egyetlen pozitívuma, hogy remek reklámot kap a portál - a lefoglalt tárgyak listája, és egyéb dokumentumok megtekinthetőek ezen a linken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.