Hirdetés

Az Apple leállíttatta a Meizu M8 gyártását



|

Az almás cég szeretné továbbá megakadályozni a felhalmozott készlet kiárusítását is.

Hirdetés

Több ízben beszámoltunk különféle mobilok kínai utánzatairól, azonban csak egyet sikerült letesztelnünk közülük: a Meizu M8 két év várakozás, és több nagy botrány után 2009. elején érkezett meg a szerkesztőségünkbe. Vélhetően a kínai iPhone-klónok közül ez a leginkább ismert, hiszen a világ szinte minden táján árulták/árulják, nem csak a helyi értékesítésig jutott.

 

 


Így tulajdonképpen meglepő, hogy az Apple miért nem fordított eddig különösebb figyelmet a Meizura, hiszen például a Nokiát, és a HTC-t sem féltek beperelni. Ezek esetében nem a mi tisztünk eldönteni, hogy kinek van igaza, azonban a kínai cég esetében egyértelmű a helyzet: látványosan, és arcátlanul másolták az iPhone-t.


Az Apple ügyvédei az utóbbi hetekben nekimentek a vállalatnak, és a kínai Szabadalmi Hivatal szíves közreműködésével sikerült leállíttatniuk az M8-asok gyártását. Jelenleg azért lobbiznak, hogy a raktáron lévő darabokat se bocsáthassa forgalomba a Meizu.


Jack Wong, a cég egyébiránt kellemes humorral rendelkező igazgatója (a múltkoriban az új iPod Touch-ot nevezte lényegében Meizu M9-klónnak) szorult helyzetbe került, hiszen ha nem teljesíti a jogászok követelését, akkor azok a már említett állami szerv segítségével bezárathatják a gyárát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.