Hirdetés

Az Apple már a Galaxy mobilokat is betiltatná



|

Minden eddiginél komolyabb bajban lehet a Samsung.

Hirdetés

Nemrégiben komoly indulatokat keltett a düsseldorfi bíróság azon döntése, miszerint a koreai gyártó Galaxy Tab 10.1 táblagépe egyértelműen almás szabadalmakat sért, így a per rendezéséig be kell tiltani a készülék EU-s importját. A hét elején az ügy bírája rájött, hogy kizárólag németországi cégek ellen léphet fel, így a határozat újraírt szövege szerint már csak a koreaiak helyi leányvállalata nem rendelhet újabb szállítmányokat a tabletből.

 

Samsung Galaxy S II (i9100)
Samsung Galaxy S II (i9100)


Ezzel párhuzamosan az Apple a hágai bíróságon is ostromolja a Samsungot, amelynek viszont már van joga az egész Európai Unió területén hatályos rendelkezést hozni. Nem meglepő módon a cupertinói vállalat emelte a tétet, hiszen a már említett Galaxy Tab 10.1-en felül kérvényezték a Galaxy Ace, a Galaxy S, és a Galaxy S II forgalmazásának teljes körű beszüntetését.


A benyújtott dokumentum szerint annak jóváhagyása esetén a bíróságnak el kell rendelnie, hogy a Samsung összes EU-ban található leányvállalata a határozat hatályba lépése utáni két héten belül visszahívja a boltok raktáraiban meglévő eszközöket. Emellett figyelmeztetniük kellene a viszonteladókat, hogy amennyiben nem tesznek eleget a kérésnek, akkor őket is beperelheti az Apple.


A kérés egyelőre elbírálás alatt áll, valószínűleg szeptember 15-én fognak döntés hozni a holland illetékesek. Amennyiben az almásoknak sikerül véghez vinniük a tervüket, akkor a határozat október 13-án léphet érvénybe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.