Hirdetés

Az Apple megelőzte a Samsungot



|

Az iPhone-ok rekordeladásai miatt az utolsó negyedévben az Apple volt a világ legnagyobb okostelefon-gyártója.

Hirdetés

Mindenkit meglepett, hogy a vártnál is több, 78,3 millió iPhone talált gazdára a legutóbbi negyedévben. Mindez pedig azt jelentette, hogy 17,8 százalékos piaci részesedéssel ezúttal az Apple a világ legnagyobb okostelefon-gyártója. 

Hirdetés

A Samsung 77,5 millióval és 17,7 százalékkal a második helyre szorult a tavalyi év utolsó három hónapjában. Érdekesség, hogy éves összehasonlításban az Apple eladásai 4,7 százalékkal javultak, a Samsung teljesítménye 5 százalékkal romlott. 

A Huawei 10,2, az Oppo 6,7, a Vivo 5,8 százalékkal követte a két óriást a piacon. 

2016-ot egészben nézve a Samsung volt a legsikeresebb, a piac 20,8 százalékát birtokolta, míg az Apple 14,5 százalékot. A Huawei részesedése 9,3 százalék volt, az Oppo és a Vivo 5,7 és 4,8 százalékkal zárták a sort. Az eladások globálisan 3 százalékkal nőttek, 1,5 milliárdos darabszámra. 

A Strategy Analytics emberei szerint a nagy kereslet Kínának és Afrikának is köszönhető. A sikerek ellenére azonban 2016 egésze alatt a Samsung 10,3 millióval, az Apple 16,1 millióval adott el kevesebb készüléket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.