Hirdetés

Az Apple-nél folytatja a Nokia-kamerák atyja



|

Ari Partinen 2007 óta dolgozott a finnneknél. A PureView technológia kifejlesztésében is benne volt.

Hirdetés

A The Verge pénteken jelentette, hogy Ari Partinen, a Nokia kamerákkal foglalkozó divíziójának vezetője júniustól az Apple-nél dolgozik tovább. Partinen, aki 2007 óta vesz részt a finn cég okostelefonjaiba épített fényképezők fejlesztésében, a Twitteren jelentette be az átigazolását. A szakember komoly megbecsülésnek örvend az iparában; a Nokia PureView-technológiájáról szóló tanulmány elkészítésében is részt vett.

Hirdetés

Partinen, aki korábban fotósként is dolgozott, egyelőre nem közölte, pontosan mivel fog foglalkozni az Apple-nél. LinkedIn-profilja tanúsága szerint többek között az N8, a 808 PureView is részt vett.

A Nokia nem tudott igazán komoly részesedést szerezni az okostelefon-piacon, de Windows Phone operációs rendszert használó Lumia-telefonjai rengeteg dicséretet kaptak kifinomult kameráik miatt. A Lumia 920 egyike volt az első okostelefonoknak, amelyekbe optikai képstabilizátort építettek, a 41 megapixeles felbontású 808 PureView-t és a Lumia 1020-at pedig a piac legjobb kameramobiljainak tartják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.