Hirdetés

Az ARM nem akar 128 bites processzort



|

Az Apple indította az őrületet, állítólag az ARM fokozta volna.

Hirdetés

A héten a Korea Herald arról adott hírt, hogy az ARM 128 bites processzorok tervein dolgozik. A jelentésük hitelesnek tűnt, ugyanis még az ARM egyik vezetőjétől is idéztek. Az ARM ezt követően azonban a saját blogján keresztül cáfolta, hogy beszéltek volna a Korea Heralddal, mi több, a 128 bites CPU-k munkálatait is tagadják. 

Hirdetés

Az ARM szerint egyáltalán nincs tervbe véve, hogy 128 bites CPU-kon dolgozzanak, ugyanis a 64 bites architektúrájuk a következő évek során is tökéletesen kielégíti az iparág igényeit. Azt mondják, a 128 bites megoldás egyszerűen szükségtelen. Az ARM állítása szerint a vezetőjük sem beszélt semmi hasonlóról, illetve a fejlesztésről szóló hírek is pontatlanok. 

Ha 128 bites CPU-k nem is lesznek mostanában az okostelefonokban, 64 bitesekre azért számíthatunk. Az Apple után most a Samsung is a saját megoldásán dolgozik, bár igaz, hogy az első ezt hasznosító készülékekre 2014-ig várni kell. Az ARM szerint hamarosan jóval több gyártó száll be ebbe a játékba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.